DOGADAJI, NOVOSTI, OPCINA

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj Jug

U Zenici, u periodu 22.-24.06.2023.godine, na Atletskom stadionu Kamberovića polje, a u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH.

Pored učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, svoje učešće na ovom sportskom takmičenju su uzeli i takmičari iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Takmičenje je bilo u disciplinama: trke u kolicima na 100, 200 i 400 metara, te u atletskom višeboju, disciplinama: koplje, kugla, disk i čunj, te takmičenje u šahu.

Pet takmičara iz Udruženja paraplegičara iz Doboj Juga su u pojedinačnim disciplinama i ovaj put osvojili brojne medalje -1 zlatnu, 4 srebrene i 4 bronzane medalje i time doprinijeli zajedno sa ostalim takmičarima iz Zenice, Zavidovića i Žepča da ekipa Zeničko-dobojskog kantona bude proglašena za ukupnog pobjednika u ukupnom plasmanu, prvo mjesto – muškarci i prvo mjesto u ukupnom plasmanu – žene, te prvo mjesto u šahu.

Nakon povratka sa takmičenja kao i svih prethodnih godina u znak zahvalnosti na postignute rezultate upriličen je prijem kod Općinskog načelnika Mirnesa Tukića koji je izrazio zadovoljstvo i čestitao svim učesnicima na postignutim rezultatima i dao punu podršku razvoju invalidskog sporta i drugih aktivnosti koje ovo Udruženje provodi.

Pogledaj sve novosti