NOVOSTI, OPCINA

POSJETA MINISTRA ČAJIĆA

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u svom kabinetu ministra u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Čajića, resornog ministra Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.
Tema razgovora svakako su bili projekti koji su pred implementacijom i koji se finansiraju iz ovog ministarstva putem vodnih naknada, kao i projekti koji nas očekuju i za koje se nadamo da će biti podržani od strane navedenog ministarstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.
Radi se o projektu izgradnje kolektora za odvodnju otpadnih voda u sistemu kanalizacije u općini Doboj Jug koji je u pripremi i za kojeg su sredstva već odobrena, a kao novi projekat koji se planira realizirati u ovoj godini je izgradnja novog bunara na vodozahvatu Havdine, čime bi se dodatno pojačao sistem vodosnabdijevanja Doboj Juga i nastojala izbjeći nestašica vode i redukcije u ljetnom periodu.
Ministar Čajić je trenutno najmlađi ministar u ovom sazivu Vlade i svakako će svojom svježinom, elanom i spremnošću da se suočava sa nadolazećom problematikom biti jedan od značajnijih aktera u radu Vlade i iznalaženju korisnih rješenja za sve građane Zeničko-dobojskog kantona.
Na današnjem sastanku ministar je potvrdio svoju i opredjeljenost Vlade da podrži korisne projekte u Doboj Jugu, a kako bi Doboj Jug ostvario svoju viziju: “Mjesta ugodnog življenja”.
Pogledaj sve novosti