OPCINA

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Doboj Jug

Uspješno završena implementacija projekta

Pomoć u kući za osobe sa invaliditetom kroz provođenje preventivnih mjera zdravstvene zaštite i održavanja higijene stambenog prostora

Da bi se napravili određeni pomaci ne možemo samo čekati da nam drugi popravljaju društvo, moramo se i sami zauzeti za sebe. Samozagovaranje za ljudska prava osoba s invaliditetom je od velikog značaja za naše društvo  i podrška političkih aktera državnih, entitetskih, kantonalnih i općinskih institucija itekako je potrebna.

Vodeći se time već niz godina, na našoj općini rezultati su itekako vidljivi.

Evo, ovih dana sa podnošenjem izvještaja prema općini kao jedne od posljednjih aktivnosti u sklopu projekta, uspješno smo završili sve aktivnosti na navedenom projektu.

Naime radi se o projektu koji je finansiran iz sredstava koja su odobrena za implementaciju Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti (LAPI-a) u Budžetu Općine za 2022 godinu, a čiji je osnovni cilj bio osigurati bezbjedan pristup, kretanje i ugodan boravak osobama sa invaliditetom koji se kreću pomoću invalidskih kolica ili nekog drugog funkcionalnog pomagala kod kuća i u prostoru  u kojem svakodnevno borave kroz održavanje higijene tog prostora.

Zahvaljujemo se Općinskom načelniku, Općinskom vijeću i općinskim strukturama na podršci i ukazanom povjerenju za realizaciju ovog projekta, a mi se nadamo da ćemo vodeći se dosadašnjim iskustvom i ostale planirane projekte uspješno implementirati na zadovoljstvo svih aktera koji na bilo koji način učestvuju u sufinansiranju i realizaciji projekata.

Predsjednik udruženja:

Edib Skulić

Pogledaj sve novosti