DOGADAJI, NOVOSTI, OPCINA

POTPISANI UGOVORI ZA OPĆINSKE STIPENDIJE

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz prisustvo studenata i njihovih roditelja, Općinski načelnik Mirnes Tukić i pomoćnik načelnika Edin Hrvić i ispred Službe Sabina Nalić potpisali ugovore o isplati općinskih stipendija i to za 29 studenata, a kao pomoć nadarenim učenicima srednjeg obrazovanja potpisani su ugovori sa njih 8 i takođe 4 ugovora za učenike slabog imovnog stanja.
Nastavak je to kontinuirane podrške našim studentima i učenicima sredstvima iz Budžeta Općine Doboj Jug na način da svi studenti koji ispunjavaju formalne uvjete i dobiju stipendiju od Općine Doboj Jug, a koja je ove godine povećana kako za studente prvih godina tako i za studente na višim studijskim godinama.
Usvajanjem posljednjeg Rebalansa Budžeta obezbjeđena su dodatna sredstva za ove svrhe, u iznosu od 45.320,00 KM, koja su veća od prvobitno planiranih u Budžetu za 2024. godinu.
Prethodno je sa Ministarstvom za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona ugovore o stipendiranju potpisalo 37 studenata sa područja općine Doboj Jug, a sve za studijsku 2023/2024. godinu.
Pogledaj sve novosti