DOGADAJI, NOVOSTI

POSJETA KBS TITANIUM

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu članove Kluba borilačkih sportova “TITANIUM” iz Usore.
Delegaciju su predvodili trener Elvedin Dubravac, ujedno i potpredsjednik Kickboxing saveza BiH, članice kluba, Jasmina Merdić i Kanita Muminović, a pridružili su im se i Kenan Kurbašić, predsjednik Sportskog saveza Doboj Jug i Selmir Delić, vijećnik u OV Doboj Jug i proslavljeni sportista iz naše općine.
Razgovaralo se o uspjesima koje KBS “TITANIUM” ostvaruje na takmičenjima širom naše domovine ali i na svjetskim smotrama borilačkih sportova.
Jasmina Merdić je od novembra ponijela titulu viceprvakinje svijeta u kik boksu, disciplina Low kick, osvojenu na Svjetskom prvenstvu u kik boksu odigranom u Portugalu i to je samo jedna od mnoštva osvojenih titula na svjetskom, evropskom, balkanskom kao i prvenstvima u našoj domovini.
Kanita Muminović osvojila je zlatnu medalju na nedavno održanom “Balkan open Tešanj 2023” u kik boksu, disciplina Low kick, što je svakako samo posljednja u nizu titula i sjajnih rezultata ove mlade i perspektivne takmičarke.
Jasmina i Kanita uspješno predstavljaju svoj klub, našu domovinu i istinski su ambasadori na svakoj sportskoj predstavi na kojoj se pojave i medalje i trofeji ne prestaju da pune vitrine sportskih uspjeha ove dvije vrijedne sportistkinje.
Općina Doboj Jug podržava rad KBS “TITANIUM” u kojem treniraju i sportisti iz Doboj Juga te na taj način doprinosi daljem stvaranju pozitivne priče u ovom klubu i ostvarivanju rezultata vrijednih pažnje.
Trener Dubravac ovom prilikom uručio je i prigodan poklon načelniku Tukiću kao vid zahvale sa dosadašnju saradnju i podršku klubu i njegovim uspjesima.
Pogledaj sve novosti