DOGADAJI

3. Decembar dan osoba sa invaliditetom

I ove godine, skromno, ali ponosno u Doboj Jugu obilježen 3. decembar „Međunarodni dan osoba sa invaliditetom“.

Prigodnim svečanostima i aktivnostima, Udruženje paraplegičara je dalo doprinos obilježavanju 3. decembra „Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“. U prijepodnevnim satima upriličen je svečani prijem predstavnika Udruženja sa Načelnikom i njegovim saradnicima. Sumirani su dosadašnji rezultati, kao i planovi za narednu godinu, a sve u cilju stvaranja boljih uslova rada i življenja osoba sa invaliditetom na lokalnoj zajednici. Predsjednik Edib Skulić se zahvalio Općinskom načelniku na prijemu i podršci oko obilježavanja ovog dana kao i na dosadašnjoj saradnji Općine sa Udruženjem, pružajući nesebičnu finansijsku, materijalnu i svaku drugu pomoć.

Čestitajući im 3. decembar „Međunarodni dan osoba sa invaliditetom“, Općinski načelnk Mirnes Tukić je istakao da je Udruženje paraplegičara po aktivnostima vodeće udruženje koje ne samo što projektima obogaćuje rad i Udruženja i lokalnu zajednicu, jednostavno se nameće društvenoj zajednici po svom djelovanju i Općina Doboj Jug će i dalje činiti napore u skladu sa svojim mogućnostima da članovi Udruženja i osobe sa invaliditetom budu ravnopravni članovi naše lokalne  zajednice.

Nakon prijema, upriličen je i svečani zajednički ručak za sve članove Udruženja, kolege i kolegice iz drugih NVO-a i goste.

U narednim danima kućnim posjetama i obilaskom slabih i bolesnih osoba sa invaliditetom, ovom aktivnošću bi se završile sve planirane aktivnosti u povodu obilježavanja 3. decembra „Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“.

Pogledaj sve novosti