NOVOSTI, ODLUKE OV, OPCINA

OBAVJEŠTENJE O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O RAZLIČITOJ CIJENI OBRAČUNA POTROŠNJE VODE

OBAVJEŠTENJE O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O RAZLIČITOJ CIJENI OBRAČUNA POTROŠNJE VODE
Na posljednjoj održanoj sjednici VIII saziva Općinskog vijeća Doboj Jug, održanoj 29.08.2022. godine donešen je Zaključak o stavljanju van snage Odluke o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode koja je bila donešena za vrijeme trajanja nepovoljnih hidroloških uvjeta, a za period od 01.07. do 30.09.2022. godine.
Zaključkom se Odluka stavlja van snage od 01.08.2022. godine i na računima za august neće se obračunavati različita cijena obračuna potrošnje vode.
Pomenuta Odluka polučila je rezultate koji se ogledaju u racionalnoj potrošnji vode od strane građana i u tome da je sušni period u Doboj Jugu prošao bez nestanaka vode i nepopularnih redukcija što je bio slučaj u najvećem broju drugih općina i gradova.
Za sve građane koji su u mjesecu julu dobili uvećane račune za iznos prekoračenih kubika potrošene vode pomnoženih sa cijenom od 5,00 KM bez PDV-a, Komisija koju će oformiti Općinski načelnik utvrdit će opravdanost takve potrošnje i građanima kod kojih se utvrdi opravdanost takve potrošnje uvećani iznos računa za mjesec juli biće nadoknađen, na način koji će se utvrditi naknadno.

DOKUMENTI

PREUZMITE DOKUMENAT 

Pogledaj sve novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *