OPCINA

Javni poziv za podršku poljoprivredno-prehrambenom sektoru BiH

Projekat Evropske unije EU4Agri objavio je javni poziv vrijedan 3 miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti preduzeća, obrti/preduzetnici i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25% javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60,000 do 300,000 KM (bez PDV-a), te mora osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice UNDP-a www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/eu4agri-podsjecanje/?fbclid=IwAR2PIqbFUcgQjf1nM4iHaJLJYCDL2_hRoAlfBY7i_ZERtt0IZUaVU63OAWM

Pogledaj sve novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *