OPCINA

OBAVJEŠTENJE O POKRETANJU POSTUPKA DODJELE PODRUČJA DJELOVANJA VETERINARSKIM STANICAMA NA PODRUČJU EPIZOOTIOLOŠKE JEDINICE DOBOJ-JUG

O B A V J E Š T E NJ E

O POKRETANJU POSTUPKA DODJELE PODRUČJA DJELOVANJA VETERINARSKIM STANICAMA  NA PODRUČJU EPIZOOTIOLOŠKE JEDINICE DOBOJ-JUG

(Zona 1 i Zona 2)

Uzimajući u obzir da je na području epizootiološke jedinice Doboj-Jug zbog uočenih nepravilnosti u radu veterinarske stanice kojoj je bilo dodijeljeno područje djelovanja na epizootiološkoj jedinici Doboj-Jug, Zona 1 (Matuzići) i Zona 2 (Mravići) rezultiralo oduzimanje područja djelovanja i da na  epizootiološkoj jedinici Doboj-Jug ne postoji registrovana veterinarska stanica koja ispunjava uslove propisane Pravilnikom, potrebno je navedene Zone dodijeliti zainteresovanim registrovanim  veterinarskim stanicama sa područja  susjedne ili druge općine, odnosno grada u skladu sa Pravilnikom.

Shodno  gore  navedenom  pozivamo veterinarske stanice sa područja susjednih i drugih općina/grada da u skladu sa  članom  19.  Pravilnika,  na  Obrascu  broj: 2(Prilog 2),  podnesu zahtjev  zadodjelu područja djelovanja na epizootiološkoj jedinici Doboj-Jug,te dostave potrebnu dokumentaciju. Prilog ovog Obavještenja je spisak mjesta (naselja) koja pripadaju navedenim Zonama (Prilog 1).

Zahtjev za dodjelu područja djelovanja za epizootiološku jedinicu Doboj-Jug može podnijeti registrovana veterinarska  stanica  sa područja susjedne općine odnosno grada koja posjeduje rješenje o obavljanju veterinarske djelatnosti, u skladu sa članom 16. stav (5) i (6) Pravilnika.

U prilogu možete pogledati tekst Obavještenja sa Prilozima.

DOKUMENTI

PREUZMITE DOKUMENAT 1

PREUZMITE DOKUMENAT 2

PREUZMITE DOKUMENAT 3

Pogledaj sve novosti