DOGADAJI, NOVOSTI

RADNA POSJETA VLADI ZDK-a

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je danas u radnoj posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i ministru Mirzi Mušiji.
Posebna tema bila je problematika iz oblasti obrazovanja i naročito pitanje produženog boravka za učenike razredne nastave, a sastanku je prisustvovala i direktorica Osnovne škole “21. mart” Azra Denjalić i pokušalo se iznaći odgovarajuća rješenja koja idu u korist učenika i njihovih roditelja.
Naglašen je i problem nedovoljnog broja učenika u Područnoj školi Mravići gdje se suočavamo sa pitanjem daljeg opstanka navedene škole i biće urađeno sve kako bi se sačuvala kao i škole slične njoj na našem kantonu, rekao je ministar Mušija.
U nastavku razgovarano je i o aktivnom projektu u općini Doboj Jug, a to je izgradnja “Sportskog centra Doboj Jug”, na lokalitetu pored Doma kulture Mravići. Ministar Mušija dao je svoju bezrezervnu podršku ovom projektu insistirajući da se uz partnerski odnos Ministarstva i Općine navedeni sportski objekat i otvori u što kraćem roku ističući potrebu osiguranja adekvatne infrastrukture za razvoj sporta kod naših građana, a naročito mladih.
Pogledaj sve novosti