OPCINA

UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE

Projekat „Banjsko-klimatska rehabilitacija  paraplegičara i oboljelih od dječije paralize“

U sklopu gore navedenog projekta kojeg finansira Federalno ministarstva rada i socijalne politike iz dijela prihoda ostvarenih u Proračunu FBiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, jedna grupa od 12 članova i tri pratioca se vratila sa desetodnevne banjske rehabilitacije. Desetodnevni boravak na rehabilitaciji uz poštivanje svih epidemioloških mjera je bio u banji Ilidža u Gradačcu, a korisnici banjske rehabilitacije u toku boravka u banji ne kriju zadovoljstvo uslugama pružanja medicinske rehabilitacije koja im je uveliko pomogla i poboljšala psiho-fizičko i zdravstveno stanje.

Pored medicinske rehabilitacije u toku boravka u banji, svakodnevno nakon obavljenih svih terapija i drugih obaveza, u poslijepodnevnim satima se našlo vremena i za druženje. Svi članovi su izrazili zadovoljstvo smještajnim kapacitetima i ishranom, uz preporuku i ostalim članovima koji su iz zdravstvenih razloga na dan polaska bili spriječeni ići u banju, da u nekom narednom periodu obavezno idu na rehabilitaciju kako bi i oni  poboljšali svoje  psiho-fizičko i zdravstveno stanje. Sredstva su uplaćena i za preostali broj zainteresovanih članova koji će u dogovoru predsjednika Udruženja i  direktora banje, a u zavisnosti od termina slobodnih mjesta u banji, u narednom periodu moći iskoristiti banjsku rehabilitaciju.

Ovom prilikom bi izrazio zahvalnost Općinskom načelniku koji nam je izašao u susret i dao na raspolaganje općinsko vozilo (kombi) za prevoz jednog broja članova na rehabilitaciju u banju Ilidža u Gradačac, kao i njihov prevoz nazad iz banje nakon završene rehabilitacije.

Koordinator projekta

Edib Skulić

Pogledaj sve novosti