OPCINA

UDRUŽENJE GRAĐANA CIVILNIH ŽRTAVA RATA DOBOJ JUG

IMPLEMENTACIJA PROJEKTA LUTRIJA BiH

„Poboljšanje standarda života socijalno ugroženim CŽR i finansijska podrška rada Udruženja”

Pored nekoliko ranije realizovanih projekata, ovih dana sprovode se planirane aktivnosti na  implementaciji još jednog veoma značajnog projekta za ovu populaciju ljudi kao i za lokalnu zajednicu. Nakon provedenih nekih od aktivnosti na projektu, ovih dana otpočela je i konkretna realizacija projekta, a odnosi se na isporuku ogreva za zimu za CŽR članove Udruženja.

Naime, radi se o projektu nabavke ogreva za zimu, tačnije drva, kamenog i drvenog uglja. Projekat je finansiran od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću. Ukupna vrijednost projekta je 12.376,10 KM.

U Udruženju ne kriju zadovoljstvo što će u ovom teškom vremenu izazvanom korona virusom,  ovim projektom i nabavkom ogreva za zimu (drva i ugalj), pomoći svojim socijalno najugroženijim članovima-civilnim žrtvama rata i njihovim porodicama u ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije i poboljšanju njihovog standarda i života u lokalnoj zajednici.

 

Predsjednik Udruženja

Azra Skula

Pogledaj sve novosti