Načelnica općine Jasminka Begić ugostila je predstavnicu Fondacije za razvoj zajednica „Mozaik“ iz Sarajeva Belmu Rizvanović, projekt koordinatoricu kako bi se uručile zahvalnice i plakete donatorima, članovima Odbora i neformalnim omladinskim grupama koji su bili izuzetno vrijedni  želeći da svojim radom utiču na razvoj i rad Omladinske banke Doboj Jug u 2015.godini kako bi svaku godinu pamtili kao uspješnu i godinu u kojoj je omladina vjerovala u sebe, radila za zajednicu i bila dobar primjer motivacije drugima.

Zlatna zahvalnica  za doprinos razvoju i radu Omladinske banke Doboj Jug u 2015.godini zaslužno je uručena i našoj načelnici Jasminki Begić  i Samiru Čabrić  predstavniku općine u projektu Omladinske banke Doboj Jug.

Načelnica općine Begić: “Najiskrenije čestitam omladincima i omladinkama koji su i ove godine uspješno implementirali svoje kreativne i vrlo kvalitetne projekte koji će svaki na svoj način unaprijediti kako sportski tako i društveni život, podstaći kreativna stvaralaštva omladine, promovisati zdrav način života, bavljenje sportom, brigu o javnim površinama, promovirati odgovoran odnos prema prirodi i nadam se još mnogo veći spektar projekata u narednim periodima. Prateći i podržavajući vaš rad pokazali ste da imate ideje i da želite uraditi nešto korisno, dodatno se obrazovati, napraviti promjene, ostvariti svoj maksimalni potencijal, a što će  odgovariti na potrebe lokalne zajednice i kojim će se direktno rješavati problemi. Omladinski aktivizam podržavam jer vidim da svoje ideje želite iskoristiti na najbolji način kako bi svake godine dobili novi značaj u našoj zajednici, a sada kada smo u fazi implementacije najveći do sada investicijskih projekata lijepo je da ste ovu godini i vi, omladina upotpunili svojim projektima  kako bi  nas posmatrali kao tim koji želi zajednički graditi  put uspješnog budućeg razvoja naše općine, na što sam posebno ponosna. Koristim priliku da se zahvalim i donatorima koji su i ove godine podržali našu omladinu i njihove aktivnosti“.

Omladinska banka Doboj Jug u ovoj godini implementirala je uspješno tri projekata nešto manje  u odnosu na 2014.godinu kada su nas mladi oduševili sa deset projekata, ali nadamo se da će u 2016.godini biti i više od deset projekata.

 

Ukupna vrijednost implementiranih projekata:

·         Projekt „Plivajmo pravo, živimo zdravo“, ukupna vrijednost 5.000 KM

·         Projekt „Uređenje dječijeg igrališta“, ukupna vrijednost 3.999,80 KM

·         Projekt „Dječije igralište“, ukupna vrijednost 4.000 KM

u 2015.godini je 12.999,80  KM.