UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH

OD DJEČIJE PARALIZE

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (UPODP) je u devetom mjesecu ove godine potpisalo veoma važan projekat za osobe sa invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta je 10.000,00 KM.

Projekat pod nazivom „Podrška i osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz poljoprivrednu proizvodnju“ kojeg finansira Federalno ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, je projekat nabavke plastenika sa opremom i vrtnih frezi za osobe sa invaliditetom-članove Udruženja.

Iako Ministarstvo još nije uplatilo sredstva, implementacija projektnih aktivnosti je u poodmakloj fazi i nakon što je komisija odabrala najpovoljniju ponudu za dostavu opreme, pristupilo se potpisivanju ugovora sa dobavljačem opreme, a radi se o firmi „NERMARIS“ d.o.o.; podružnica PROMETAL sa sjedištem u Gračanici koja je ponudila najnižu cijenu plastenika sa opremom i vrtnih frezi.

Nakon što su članovi Udruženja kojima će biti dodjeljeni plastenici izvršili sve pripreme zemljišta ovih dana je počela isporuka i postavljanje plastenika sa opremom od strane dobavljača.

Koordinator projekta

Edib Skulić