U radnoj posjeti općini Doboj Jug boravio je Fahrudin Čolaković ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Sa domaćinom Općinskim načelnikom Mirnesom Tukićem i članovima Koordinacije boračkih organizacija razgovarano je o aktualnoj tematici i problemima koji pritišću populaciju koju predstavlja ova Koordinacija.
Ministru je ispred Koordinacije uručena i posebna zahvalnica za njegov dosadašnji angažman i nesebično zalaganje za rješavanje problema ove populacije.
Vlada Ze-do kantona na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem kao i resorno ministarstvo ministra Čolakovića u proteklom periodu su značajnim investiranjem u općinu Doboj Jug doprinjeli poboljšanju uvjeta života njenih građana, a posebno boračke populacije.
Treba istaći da su Ministarstvo i ministar Fahrudin Čolaković aktivno učestvovali u obilježavanju svih značajnih datuma iz proteklog rata, finansijskim sredstvima velikim dijelom pomogli da se otplati objekat na Karušama kao i da finansiraju njegovu rekonstrukciju, zatim treba izdvojiti ove godine rekordan broj boračkih stipendija za studente sa područja općine Doboj Jug kao i svakodnevno servisiranje potreba naročito ugroženih pripadnika boračke populacije i njihovih porodica.