Općinski praznik Dan napada na Mraviće, 21.08.1993. godine svečano obilježen u nedjelju 19.08.2018. godine.
U prisustvu većeg broja građana obilježavanje je počelo sa učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Šehidskom spomen obilježju u Jakitovcu. Učenje Fatihe predvodio je Sabit ef. Šiljić, a cvijeće je položila delegacija Općine Doboj Jug na čelu sa Predsjedavajućim Općinskog vijeća Mujom Avdićem, Općinskim načelnikom Mirnesom Tukićem i dr. Hasanom Škiljom.
Zatim je uslijedilo održavanje Svečane sjednice OV-a po prvi puta u prostorijama Doma kulture u Mravićima na kojoj se prisutnima obratio Općinski načelnik Mirnes Tukić i ratni komadant Selim Škiljo koji je ispričao rekonstrukciju dešavanja tog 21. avgusta kao i sam tok napada.
U nastavku programa položeno je cvijeće na Spomen obilježju ispred Doma u Mravićima i proučen Jasin i dova koje su proučili Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Doboj mr. Bajro ef. Džafić i Sabit ef. Šiljić imam u Mravićima.
Cvijeće su položili delegacija Općine Doboj Jug i delegacija Općinske organizacije SDP-a Doboj Jug.
Tekst pjesme o Napadu na Mraviće Selima Škilje pročitao je učenik Mahir Delić, a zatim su se prisutnima obratili predsjednik Mjesne zajednice Mravići Samir Mujagić i Općinski načelnik Mirnes Tukić.
Program je nastavljen zajedničkim druženjem uz vojnički grah koji su pripremili članovi Koordinacije boračkih organizacija Doboj Juga.