U okviru projekta „Prilika za mlade. Startujmo!“ koji provodi Općina Doboj Jug uz podršku Vlade Švicarske, u prostorijama sale OV-a Doboj Jug danas su dodijeljeni vaučeri i potpisani Ugovori za osnivanje start-up firmi od strane šest korisnika, i to pet koji će biti podržani direktno iz projekta i šesti koji je podržan simboličnim iznosom iz budžeta Općine. Cilj ovog projekta je potaknuti poduzetnički duh kod mladih osoba i stvoriti pretpostvke za njihovo zapošljavanje kroz osnivanje vlastitih biznisa.
Prilikom dodjele vaučera, prisutnima se obratio Općinski načelnik koji je istaknuo da će Općina Doboj Jug i u narednim godinama nastojati podržati iste i slične projekte s ciljem stvaranja pretpostavki za samozapošljavanje mladih kroz osnivanje vlastitih biznisa, prije svega kako bi se smanjio broj nezaposlenih, ali i spriječio odlazak mladih iz BiH.
Kroz projekat su podržani Haris Ibrišimović - poslovni plan za osnivanje start-upa u oblasti slastičarstva, Enes Bekrić - poslovni plan za osnivanje start-upa u oblasti građevinarstva –suha gradnja, Aida Sejdinović – poslovni plan u obalsti zubne protetike – izrada totalnih i parcijalnih zubnih proteza, Benjamin Mujagić- poslovni plan za osnivanje start-upa u oblasti građevinarstva – proizvodnja i ugradnja građevinske limarije i galanterije, Emina Bekrić-Kubat - poslovni plan za osnivanje start-upa igraonica za djecu, te simbolična podrška osigurana iz budžeta Općine za poslovni plan apliciran od korisnika Mirze Kadušića za osnivanje start-upa automehaničarske radnje.