U Doboj Jugu
 
        NA TURNIRU ŠKOLA FUDBALA ODAZVALOSE 18 EKIPA

Na pozivni turnir u  organizaciji NVO“Sport za  sve“ iz Doboj Juga koji je posvećen Danu ove općine odazvalo se osamnaest ekipa sa više od stotinu takmičara, talentiranih dječaka,budućih bh fudbalskih nada. Lijepa fudbalska predstava na kojoj su učestvovale prijateljske škole fudbala iz okruženja.
U kategoriji  godišta 2006/2007 ostvareni su sljedeći rezultati:
1.mjesto Rudanka Doboj,2. BH Barca Doboj Jug,3. Tošk Tešanj.
Kategorija godišta 2008/-mlađi:1.mjesto  ekipa NK Borac 2 Jelah, 2.ŠF Tremed i 3.mjesto Borac 1 Jelah.
Ovaj turnir je potvrda da su lokalne škole fudbala rasadnici mladih talenata koji prva fudbalska znanja stiču od iskusnih trenera, profesora tjelesnog odgova i stručnih ljudi u ovom sportu. Sve ekipe koje su se odazvale turniru izrazile su zahvalnost organizatoru,jer je sve proteklo fer i korektno. Dječaci  2007 godište iz Doboj Juga  ispunili su očekivanja, dok su 2008 godište podbacili i nesretno ispali u grupi nakon odigane samo jedne utakmice, jer se treća ekipa nije pojavila. Pred školom fudbala BH Barca koja je u jednu ruku sa NVO Sport za sve bila domaćin ovog takmičenja ima još dosta rada, a već u subotu 18.marta učestvovala je u  Pridjelu (RS) na turniru  sa generacijom 2005/2006.godište gdje su osvojili treće mjesto.
Isti dan(18.marta) u školskoj dvorani upriličen je pozivni turnir u malom fudbalu  u kome su učestvovale samo tri ekipe.Pobjedila je ekipa"Baja i Raja" koju je predvodio Admir Baja Omerčić.
Na pozivnom turniru u malom nogometu za veterane  održanom 18.marta u školskoj Sali u Matuzićima odazvale se samo tri
ekipe.Pobjedila je ekipa „Baja i raja“ koju je predvodio Admir-Baja Omerečić.