Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić

            BORAVIO U PRVOJ RADNOJ POSJETI BRATSKOJ
                                OPĆINI SINDŽAN(ANKARA)


Posjeta ocjenjena  uspješnom,prenio portal Općine Sindžan. Saradnja Doboj Juga i Sindžana će se intenzivirati u više pravaca. Gradonačelniku Sindžana Doc.dr.Mustafi Tuni upućen poziv za posjetu Doboj Jugu.

Sincan Belediyesi Bosna Hersek’ten gelen misafirleri ağırladı. Kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği görüşmede,
Doboy-Yug Belediye Başkanı Mirnes Tugic,...Ovako počinje tekst na zvaničnoj veb stranici bratske  Općine Sindžan u Ankari(Turska) o prvoj radnoj posjeti načelnika Općine Doboj Jug Mirnesa Tukića ovoj općini.
Tokom sastanka potvrđena je saradnja, bratstvo i solidarnost ove dvije općine , načelnika Doboj Juga  Mirnesa Tukića i Doc dr.Mustafe Tune  gradonačelnik Sindžana,naročito u okviru Dunavske inicijative gdje razdaljine ovih općina neće biti smetnja ni prepreka za saradnju.Šta više ona će se u okviru bratske saradnje još više intenzivirati.Predstojeće obilježavanje Dana  Općine Doboj Jug kroz brojne martovske svečanosti koje će biti posvećene  Devetnaestoj godišnjici postojanja ove općine, ramazan i u sklopu toga brojne ramazanske aktivnosti koje će se odvijati  i u Doboj Jugu i u
Sindžanu,podrška za stipendiranje mladih od strane Općine Sindžan su prilika  za iskazivanje saradnje i njeno učvršćivanje.Očekivati je da će se  u mandatima  Mirenesa Tukića(Doboj Jug) i  Doc.dr Mustafe Tune(Sindžan) ova saradnja  osjetiti  u više pravaca.pa čak i na privrednom planu,što bi bilo korisno za građane obje općine,a   
privrednu saradnju omogućuje i podspješuje i  Dunavska inicijativa.Bratske općine dijele iste osjećaje,imaju iste probleme, čekaju ih iste stvari,naglasio je Doc.dr Mustafa Tuna kome se načelnik Doboj Juga Mirnes Tukić zahvalio na prijemu..
Načelnik Tukić je  svom bratskom kolegi Doc.dr.Mustafi Tuni uputio zvanični poziv za posjetu Općiini Doboj Jug koja se očekuje u narednom periodu.