Danas je veoma  važan dan za cijelu našu zemlju, pa samim tim i za naš Doboj Jug.

Počinje nova školska godina, a to je draga prilika da Vam u ime predstavničke i izvršne vlasti  uputimo najiskrenije čestitke povodom prvog dana u novoj školskoj godini, a posebnu dobrodošlicu u školske klupe želimo  prvačićima jer  je  i za njih ovo dan koji će pamtiti cijelog  života započinjući  važan dio svog djetinjstva u uvjerenju da je znanje i obrazovanje najvažnije za sretnu budućnost.

Čestitke upućujemo svim učenicima, njihovim roditeljima, uposlenicima škole, a posebno prosvjetnim radnicima uz želju da u novu školsku 2016./2017. godinu krenete s osmijehom, obnovljenom energijom i optimizmom. 

Svjesni smo odgovornosti koja stoji pred nastavnicima i profesorima, jer imate jednu od najljepših, najplemenitijih, ali i najodgovornijih uloga u životu, a to je odgajanje čovjeka. Nadamo se da ćete učiniti sve, kao što ste to činili i do sada, da našoj mladosti, našim školarcima pred kojima je nova školska godina, škola bude mjesto učenja i radosti, a s vama, dragi roditelji djelimo radost i ponos  što ste dočekali ovaj dan.

Zdravi nam i živi bili u ovoj i svim narednim godinama!                   

                                                          

Predsjedavajući OV

Adin dr.Begić


Načelnica općine

Jasminka Begić, prof. i dipl.ing.menadžmenta