U organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Hercegbosanske Županije (HBŽ) u Livnu od 26. 08. do 28.08.2016.godine održane su VI.Međupanijske/Međukantonalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize „LIVNO 2016“.

Takmičenje je organizovano u slijedećim disciplinama: viseće kuglanje, streljaštvo, električni pikado i takmičenje u šahu.

Na ovim sportskim igrama učestvovalo je preko 60 učesnika iz kantonalnih udruženja članica Saveza paraplegičara  i oboljelih od dječije paralize FBiH, a takmičili su se sjajni sportaši iz Hrvatske, Crne Gore i Makedonije što je imalo za cilj ne samo sportsko takmičenje i druženje nego je imalo izuzetan značaj i za resocijalizaciju, očuvanje i unapređenje psihofizičkog stanja osoba sa najtežim invaliditetom.

 

Ekipu Zeničko-dobojskog kantona, takmičarima iz Zenice i Zavidovića pridružili su se i članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize  zahavaljujući podršci Načelnice općine Jasminke Begić koja je finansijski podržala odlazak na sportske igre, a postigli su kao i do sada sjajne rezultate i obogatili svoju ličnu arhivu sa još pregršt medalja.

 

Edib Skulić u kategoriji F 53 osvojio je:

  •   I mjesto, u disciplini električni pikado
  •  II mjesto, u gađanju iz vazdušne puške

Rukib Škiljo u kategoriji F 54 osvojio je:

  • II mjesto, u gađanju iz vazdušne puške               

Sulejmen Muratović u kategoriji F 37 osvojio je:

  •   I mjesto, u disciplini električni pikado                
  •  II mjesto, u gađanju iz vazdušne puške
  •  II mjesto, u discioplini viseće kuglanje

 

Predsjednik Udruženja Skulić u ime ekipe i Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize  zahvalio se Načelnici općine Begić  za podršku i poželio je da se saradnja nastavi i u narednom periodu u realizaciji planiranih programskih aktivnosti.