U okviru svečanosti posvećene obilježavanju 18.godišnjice općine Doboj Jug koje organizuje Načelnica općine Jasminka Begić i društveni subjekti u zajednici, partneri lokalne uprave, uspješno je završena još jedna aktivnost, akcija doborovoljnog darivanja krvi.

Akcija u organizaciji Crvenog križa Doboj Jug održana je 15.03.2016.godine u mjesnoj ambulanti u Mravićima, a za potrebe transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica, akciju je podržalo 21.doborovoljni davalac, a njih 6.nakon liječničkog pregleda nisu mogli darovati krvi.

Stručni tim Kantonalne bolnice Zenica činili su: dr.Dženana Omeragić, specijalista transfuzijske medicine, medicinske sestre Meliha Kartal, Šaha Srebrenica i Belma Mujkić.

Načelnica općine Begić: „Iako ste jedna od najmanjih općinskih organizacija u ovom segmentu ipak ste jedni  od najaktivnijih organizacija u doborovoljnom darivanju krvi po broju stanovnika, ali svakako aktivni ste i u zajednici i iskreni partneri lokalnoj upravi. Vaš posao je plemenit, imate mnogo razumjevanja i iskazujete kad god ste u mogućnosti solidarnost sa drugim ljudima kojima je pomoć potrebna, najčešće su to lica u stanju socijalne potrebe. Darivanjem krvi postajete korisni članovi društva, krv je lijek, a čovjek je izvor tog lijeka, stoga hvala svima koji su se dobrovoljno uključili u ovu akciju, hvala vama kao organizatorima jer ste još više oplemenili svečanosti posvećene obilježavanju 18.godišnjice općine Doboj Jug, svi smo zajedno dali doprinos da se dostojanstveno obilježe značajni datumi, a posebno lokalni praznik koji je od izuzetnog značaja za sve nas koji ovdje živimo. Saradnja sa vašom organizacijom uvijek je bila dobra, a tako će biti i u narednom periodu“.