Druženju  lovaca pridružili su se Načelnica općine Begić i poslanik u PD PS  BiH Mehmedović

Članovi Lovačkog društva „SRNDAĆ“ svake godine potrude se da druženje lovaca ostane svima u nezaboravu, ali ne samo lovcima, takmičarima, već i gostima, mada nam se čini i mnogi su to i potvrdili, da je ove godine bolje nego ikada do sada, razumjevanje koje su imali od Načelnice općine Begić i brojnih donatora što su više puta i iskazali zaista je za svaku pohvalu jer ipak naša Općina slavi punoljetstvo, 18.godišnjicu postojanja što je motiviralo mnoge da organizacija bude na visokom nivou.

U organizaciji Lovačkog društva „SRNDAĆ“ u nedjelju, 13.03.2016. održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova na Matoševim Dubravama u Mravićima i druženje uz zajednički ručak u Domu kulture u Matuzićima i u saradnji sa Načelnicom općine, a povodom svečanosti posvećene 18.godišnjici Općine Doboj Jug na kojem su učestvovali gosti, lovci iz susjednih općina  kojima su uručeni pehari i zahvalnice, a pripremili su i vrijedne nagrade za  sve koji su igrali tombolu.

Lovačko društvo podržali su osim privrednika, Načelnica općine Jasminka Begić i poslanik u PD PS BiH Šemsudin Mehmedović.

Cjenjenom skupu prijatelja, lovaca, dragih ljudi širom Bosne i Hercegovine obratio se predsjednik LD Ermin Mujaković koji je pozdravio goste i zahvalio se svima na učešću i na podršci Načelnice općine Begić, a uručili su joj i Monografiju „20.godina Saveza lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini“ u znak zahvalnosti za pomoć i uspješnu saradnju.

Načelnica općine Begić: „Hvala vam što ste me pozvali na vaše druženje i hvala vam za iskazano poštovanje prema meni jer mi je čast biti ovdje s vama obzirom da ranije zbog službenih obaveza nisam mogla prisustvovati, ali sada vidim šta sam propuštala. Teško je u jednoj rečenici opisati lovačko druženje i ja kada sam slušala od drugih nisam baš mogla shvatiti srž lovačke priče, ali danas mogu da vas najiskrenije pohvalim za besprijekornu organizaciju, uspjeli ste ugostiti mnogo ljudi, pokazali ste pravi domaćinski odnos  i svi ste dobro raspoloženi, osjećam se baš ugodno, a posebno kada čujem upravo od vas kako hvalite saradnju sa Općinom kao i vaši prijatelji koji dolaze iz drugih Općina jer kažu nigdje nije dobra fešta kao kod nas. Želim vam svima mnogo zdravlja i još mnogo ovakvih druženja  jer vi  obogaćujete društveni život i činite ga ljepšim, raznovrsnijim i veselijim u što sam se i sama uvjerila i poželjela da  se učlanim u lovačko društvo i samim tim podržim  vaš rad i trud“.

Ukupno na gađanju glinenih  golubova  prijavljeno je i gađalo  118. učesnika iz lovačkih organizacija: Doboj Jug, Gornji Vakuf – Uskoplje, Derventa, Doboj, Teslić, Blatnica, Tešanj, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Žepče, Gračanica, Vareš,  Ilijaš, Žepče i Usora.

 

Nagrade su osvojili:

I mjesto- Jahija  Čolić iz LD „KISELJAK“ Tešanj, sekcija Tešanjka, nagrađen sa lovačkom jaknom i peharom  u trajnom vlasništvu

II mjesto- Milenko Puljanović   iz  LD „MOTAJICA'' Derventa, nagrađen sa lovačkim prslukom  i peharom u trajnom vlasništvu

III mjesto- Salih Muratović iz LD  ''SRNDAĆ''  Doboj Jug, nagrađen sa  lovačkim hlačama i peharom u trajnom vlasništvu.

Donatori koji su novčano pomogli LO „SRNDAĆ“  u organizaciji takmičenja  je njih 36., pomenut ćemo neke: Općina Doboj Jug, JZU „Poliklinika sa dnevnom bolnicom“, JKP „Vis“, d.o.o „Ganjgo line“, d.o.o „Kamelia“, Apoteka „Medifarm“, Jasmin Ogrić, Sakib Skula, Aljo Mujaković....

Stvari za tombolu doniralo je 34. poslovna subjekta, a neke ćemo spomenuti: d.o.o „Nirma“, d.o.o „Madi“, d.o.o „Koteks“, motel „Konak“, restoran „Sany“,Zijad Skula, Hamid Delić, Ejub Mešić, Sead Zajimović....

Gavni sponzor tombole, lovačka puška donirao je njihov stari znanac i prijatelj lovačkog društva firma ''Nirma'' iz Kraševa čiji je vlasnik Begić Nurudin – Nurko  koju je osvojio lovac Bobarić Fahrudin-Fahko i koji je istu poklonio lovačkom društvu ''Srndać'' Doboj Jug.

Drugu nagradu po vrijednosti, muzička linija koju je donirao naš sugrađnin Zijad Skula, član LD ''Srndać'' Doboj Jug otišla je u Vareš.

Za dobru muziku i raspoloženje pobrinula se dobro poznata ekipa, neumorni Elvo i Maja sa svojom lijepom pratnjom.