Načelnica općine Jasminka Begić provela je jučer divno prijepodne sa članovima Udruženja penzionera i uz jutarnju kaficu razgovarali su o različitim temama, ozbiljnim, ali i pomalo šaljivim koje su upotpunile cijeli ugođaj koji je odisao pozitivnom energijom i ponajviše veseljem, a moramo napomenuti da ovo nije prvo druženje, već  su se i ranije susretali sa istim povodom.

Najviše su govorili o položaju penzionera i aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno susreću i slažu se svi u jednom, da su najugroženija kategorija u društvu jer najveći dio njih prima najniže penzije kojima ne mogu riješiti  ni svoje osnovne životne potrebe.

Načelnica općine Begić kao i do sada pohvalila je njihov časni višegodišnji rad kojim su stvarali samo dobro za državu i poželjela im da dostojanstveno i u zdravlju  provodu dane u penziji unatoč iznesenom, da su najugroženija kategorija u društvu, te da će i dalje pružati svoju podršku i pomoć Udruženju penzionera, ali i svim građanima naše općine, lider u lokalnoj zajednici lider je za sve građane podjednako.

„Iako sam svjesna stanja u kojem se većina penzionera nalazi ne samo u našoj Općini već i u cijeloj državi zbog minimalnih iznosa penzija, a većina od njih su i bolesni, tako da jako malo novca ostaje na raspolaganju za normalan život koji uzrokuju probleme i poteškoće širih razmjera. Općinu Doboj Jug uvijek ćete imati kao partnera koji će podržavati vaše aktivnosti kao i do sada. U društvu sa vama zaista vrijeme brzo prođe, uvijek mi je drago da se družimo i da razmjenimo mišljenje o svemu, vi ste ljudi sa iskustvom, a posebno da istaknem dobronamjerni  i možete sa svojim idejama ili sugestijama pomoći naš rad u pravcu razvoja lokalne zajednice, politiku zaboravimo za čas što je jako dobro iako znamo da je ona dio nas i zastupljena u svakoj pori društva. Želim vam ugodne penzionerske dane, da vas zdravlje dobro služi i nadam se da se vidimo uskoro na još jednoj zajedničkoj kafici".