Dokumenti Veličina Preuzmi
konacna-lista-stipendista-za-akademsku-2015.-2016. 30,44 kb

Služba za civilnu zaštitu, opću upravu i zajedničke poslove objavila je konačnu listu za dodjelu stipendija stipendistima  za  akademsku  2015./2016.

Osam dana od dana isticanja preliminarne liste na oglasnoj tabli općine Doboj Jug bio je rok za prigovore, a nezadovoljni kandidati imali su pravo uložiti prigovore Službi za civilnu zaštitu, opću upravu i zajedničke poslove obrazloženi i utemeljeni na dokazima koji potvrđuju tačnost navoda.

68 studenata podnijelo je zahtjeve, a njih 64 ispunilo je uslove koje je zahtjevala konkursna procedura, od toga 1 student je uložio prigovor koji je odbijen jer nije bio utemeljen na dokazima koji su trebali da potvrde tačnost navoda.

Nadležno kantonalno Ministarstvo shodno raspoloživim sredstvima, odredit će broj studenata/ca koji će ostvariti pravo na stipendiju za akademsku 2015.-2016.godinu, a nakon što im se uruče Rješenja, nezadovoljni studenti imat će pravo ponovo na prigovor, a o svim važnijim dodatnim detaljima bit ćete blagovremeno obavješeteni.